Otse põhisisu juurde

Pakkimisest

Kunagi Namiibiasse minnes pakkis raul kaasa rohkem kui 20 kilo eest varustust ja riideid. Vietnamisse ja Filipiinidele minnes taris ta seljas enam-vähem täpselt 19 kilo. Uuesti Vietnamisse  hulkuma minnes oli kaasas juba vähem ja seljakott kaalus 14 kilo. Minnes eelmisel aastal Laosesse, Taisse ja Myanmari oli 75+10 l seljakott vahetatud välja juba 44 l mahutava koti vastu, mis kaalus äralennul 10 kilo. 

Nüüd nõjatub sinine seljakott kurblikult pooltühjana vastu seina. Viimane kaalumine näitas 8 kilo, sealhulgas 3 kilo võtab enda alla läpakas, ja raul mõtleb, et kaugelt liiga palju asju saab kaasa veetud. M, muidugi, kelkab ringi oma seljakotiga mis kaalub napilt 5 kilo.

Kunagi eelnes reisimisele ka põhjalik eeltöö ja poodide kamminime, et leida just need asjad mida vaja, kindlasti übervajalikud soojustjuhtivad ja vetthülgavad ja isepuhastuvad sokid, uued nanokiududega t-särgid jms. See kõik on nüüdseks kusagile kadunud ja raul loobib ükskõikselt kotti vanad särgid, mis kunagi kevadel said talvepakenditest lahti pakitud, ootama suve, mida kunagi ei tulnudki, ja läheb poodi ning ostab omale uued varbavaheplätad. Lisaks viskab ta kotti ka lühikesed püksid, kunagi Aliexpressist paari euro eest tellitud odavaima otsa Hiina kraam, paar numbrit liiga väikesed, aga no äkki kaotab kaalu. Mine tea. Käib küll.


Kommentaarid

  1. kas sülearvuti asemel tahvelarvuti koos bt klaveriga ei oleks parem kaasa võtta? hoiaks kaalus veel kokku, aku kestvuses aga võidaks...
    igatahes ootan juba huviga uusi postitusi kohapealt..
    Terv,

    VastaKustuta
  2. Kusjuures, eelmisel aastal täpselt selle plaaniga tulin Aasiasse, kaasas tahvel ja bt klaviatuur. See oli täitsa tore. Kaal oli väike, klaviatuur hea ja elu oli ilus kuni reisi kolmandal päeval lõpetasid töötamise kaheksa nuppu klaviatuuril, sh. shift ja enter. Tootja tech support ütles et ups, jah, ilmselt nende tehniline error, et nad saadavad mulle Eestisse uue klaviatuuri, Aasiasse mulle nad seda ei shipi, so sorry. Näitasin klaviatuuri ka kohalikele Laose remonditöökodadele, kes kangutasid selle kallal kõvasti erinevate teravate esemetega ning lõid erinevate tömpide esemetega, aga midagi paremaks ei läinud. Ülejäänud kuus ja pool nädalat kribasin tahvlil ilma klaviatuurita.

    Seekord mõtlesin et lähen kindla peale välja ja võtan läpaka ning jätsin tootja poolt saadetud uue klaviatuuri kenasti kodu valvama.

    Vedamise asi ma usun, klaviatuur+tablet töötab tegelikult hästi, aga mul on reisidel üldiselt üsna halb tehnikakarma. Ankeri ultra-compact bluetooth keyboard oli see, mis ma kasutasin - äkki teistel on sellega parem õnn.

    VastaKustuta

Postita kommentaar