Otse põhisisu juurde

Märkmed Indiast (vol 2)

Uus katse - palutakse taksojuhil viia seltskond punktist A punkti B ja oodata. Raha ei maksta. Tagasi tulles on taksojuht ikkagi kadunud koos taksoga nagu paha lõhn. Või noh, tegelikult on paha lõhn täitsa olemas, seda on kogu Delhi täis, aga taksot pole. Alati leiab aga uue, ning kuuene seltskond mahutab ennast kenasti taksosse istuma ning raul paigutub pagasnikusse. Kükitades kohvrite vahel, pea laes kinni, mõtleb raul peamiselt seda et kui nüüd midagi juhtub, siis et kas kindlustus seda hüvitab või läheb New Delhis mingi logu minibussi pagasnikus kihutamine selliste harrastuste alla, mida tavapärane reisikindlustus ei kata.

Minnes kontrollima hotelli, kus mõne päeva pärast peaks korraldatama mess, saab raul teada, et hotell ei luba messe korraldada. See on ekstra põnev seetõttu, et ruum on hotellis juba messi korraldamiseks broneeritud, aga hotell ei näita üles vähimatki kavatsust selleks, et lasta messile tulijaid ka messi toimumise ruumi. Väga indialik.

Peale äralendu Delhist Hyderabadi ja Hyderabadi hotelli sisse tšekkides saab M toa, mis lõhnab nagu oleks seal toimunud erinevate tubakatoodete degusteerimisüritus ja suitsulõhn võtab silmanägemise. Raulil selle võrra veab paremini, tema toas on ainult lõhn, nagu oleks skunks paar nädalat tagasi kusagil põranda all ära koolenud.

Hotellis keskööl päevatööd tehes tellib raul huvi pärast prooviks põneva toidu, milleks on riisiga täidetud kartulid. Kui küsitakse et kas raul tahab seda vürtsikana, maitsetuna või väga vürtsikana, ütleb raul et väga vähe vürtsikana. Vea suurus selgub alles hiljem, kui esimest suutäit võttes ja välja hingates peaaegu põletab raul kardinasse augu. Hyderabad on tuntud kui väga vürtsikate toitude linn ja tellida siin isegi vähevürtsikat toitu võrdub maitsenäsadele surmaotsusega.

Üldine õppetund - kui asi näeb välja nagu pipar, siis ära hammusta. Kui arvad et tegemist on pipraga, siis ära hammusta. Kui keegi ütleb, et tegemist on pipraga, siis ära hammusta. 

Kui vaatamata väljanägemisele, om arvamisele ning teiste ütlemisele sa ikkagi seda hammustad, siis ära karju.

Lisaks sellele otsustab kogu India seltskond, et kõik hakkavad taimetoitlaseks kuni lähetuse lõpuni. M, kes küll formaalselt lubadusega ei liitu, tellib päev hiljem lennukis kana ning on esimene, kes võistlusest välja langeb. 1 väljas, 5 veel.

Kommentaarid