Otse põhisisu juurde

Kuidas avastatakse, et peab uuesti Aasiasse minema

Raul istub ja uneleb akna all ja vaatab välja. Lund pole. Hall. Udu. Mingi kahtlane ollus tuleb taevast alla, mis pole päris vihm ega lumi ega lörts, vaid midagi vahepealset segatuna õhureostusega ja mis lõhnab nagu naftaliin. Talve pole olnud ega tule.

Raul mõtleb, et on tore, et saa kuu aja pärast Aasiasse minna, saab ometi sellest supist välja. Hea, et on piletid Aasiasse ostetud juba rohkem kui pool aastat varem ette. Piisavalt aega, et teha ettevalmistusi ja planeerida.

Siis pöörab ta pilgu kuvarile. Seal on esiuudis, kuidas koroonaviiruse epideemia murrab Hiinas ja aasias sadu inimesi ning kõik on üht- või teistmoodi lääbakil.

Raul mõtleb, et on tore, et saab kuu aja pärast Aasiasse minna, et selleks ajaks on kõik korras vast.

Sissetuleva meili heli katkestab tema mõtted. Mõnetise üllatusega vaatab raul meili, mis on saabunud Finnairilt. See ütleb, et raulil on viimane aeg hakata planeerima oma reisi ning valima pardal söödavaid toite, kuna need on vaja ette broneerida vähemalt 24 tundi varam.

Mingi asi köidab rauli tähelepanu. Kuupäevad. Tuleb välja, et väljalend on mitte kuu aja pärast, nagu raul kuidagi häguselt mäletas, vaid enam-vähem täpselt nädala pärast.

Sa kuradi kuradi kurat. Otse keset koroonaviiruse epideemiat Singapuris.

Kusagil kaugel ja kõrgel kuuleb raul, kuidas Murphy vaikselt naerab.

Viimane aeg pakkida kokku asjad, mida on vaja Singapuris koroonaviirusekarantiinis olles.

Kommentaarid