Otse põhisisu juurde

Ettevalmistustest (2)

Rauli poeg otsustab ühel ilusal nädalavahetusel, et kutsub kõik oma läheduses olevad sõbrad enda juurde külla. Lõpeb see sellega, et neli last vanusevahemikes neljast seitsme aastani, kuid kelle võime asju hävitada, pööraselt tormata ning kaost tekitada vastab Tšingis-khaani hordile, laamendavad pool päeva mööda maja ringi samal ajal kui raul püüab reisiplaane koostada. 

Mingi hetk õhtuhämaruses raul kaotab lootuse, paneb arvuti kinni, tirib krae vahelt välja sinna kogemata sattunud katkise õhupalli, tõuseb püsti, astudes saja miljoni maailma kõige teravama legoklotsi otsa ning peaaegu kukub trepist alla, kuna üks pädarik on otsustanud trepikäsipuule riputatud käterätiku all peitust mängida ja teeb sealt 'uhhuu'. Kannatust kaotades viskab raul kõik lapsed, peaaegu kaasa arvatud ka enda oma, välja, ja ütleb, et uneaeg on.

'Me tuleme homme tagasi,' lubab üks laps rõõmsalt mööda teed ära vantsides, üks sandaal ühes käes, teist balansseerides pea peal mütsi asemel. Teine laps ka noogutab rõõmsalt, püksivärvli vahel revolvrina paistmas lusikas, mille ta vist on rauli köögist virutanud.

Hommikul, enne kukke ja koitu, tõuseb raul üles ja keerab jalgvärava lukku et hord uuesti sisse ei vajuks. Õndsalt taas voodisse vajudes unistab ta paari kuu pärast algavast reisist ning sellest, et kohe kui ta ärkab, ostab ära lennupiletid Bangkokist Laosesse.

Vaevalt on raul saanud seda mõelda, kui alt kostab prõmmimist uksele, nagu oleks seal narkopolitsei haarangut tegemas. Raul veeretab ennast voodist välja, haarab lähima raske eseme milleks on Dilberti koomiksiraamat ning läheb ukse juurde ja teeb selle lahti, valmis vapralt vastu astuma igale õudusele mis seal ootab. Ukse taga on kolm last, kes rõõmsalt raulile vastu naeratavad.

'Sul on värav kinni, nii et me ronisime üle aia,' selgitab nende juht, ning seejärel astuvad lapsed raulile edasist tähelepanu pööramata uksest sisse vääramatult nagu maksutõus.

Raul ohkab sügavalt ja läheb ja paneb arvuti tööle. Laose lennupiletid saavad ka lõpuks ostetud, vaatamata sellele, et krediitkaardimakse ajal tabab kuvarit veepomm.

Kommentaarid