Otse põhisisu juurde

Sellest, kuidas Raul Maltalt tagasi tuli

Raul käis Maltal otsimas Lonely Planeti Aasia-käsiraamatuid ning, õnnelikult selle leidnud ja täitnud ka muud ebaolulisemad kohustused (ravinud terveks mõne riigi kõrgharidussüsteemi, lobistanud  mõne riigi esindajaid nende poliitiliste seisukohtade osas, kuulanud põnevaid konverentsiettekandeid jms), ärkab hommikul piisavalt varakult (kolm tundi varem) üles, et minna lennujaama.

Hotellis varahommikul checkouti tehes on raul mõneti imestunud, et tema käest ei taheta eelmisel õhtul hotellis söödud õhtusöögi eest raha. Viisakalt selle kohta aru pärinud, valgub üle leti taga seisva noormehe näo kerge hämming ja ta ütleb, et oih, vabandust, ta kirjutas selle õhtusöögi kogemata vale toa rea peale.

Tunduvalt vaesemana ja ennast vaikselt manades sammub raul bussipeatuse poole, kus bussid peaks käima lennujaama iga poole tunni tagant.

Bussipeatuse lähedal sõidab talle vastu lennujaama suunduv esimene buss, mille juht lehvitab raulile rõõmsalt ja sõidab minema.

Teine buss sõidab peatusest mööda, jätmata vähimatki muljet sellest, justkui ta sooviks seal peatuda ning, mitte väga üllatavalt, ei peatugi. Keerab otsa ümber ja sõidab minema. Isegi ei lehvita.

Raul vaatab kella ja mõtleb, et asi kisub vist jamaks. Rauliga koos juba tund aega oodanud habetunud tüüp, kes patseerib edasi-tagasi ja kelle otsaesisel iga viie minutiga muutuvad veenid järjest lillakamaks, kaotab kannatuse, hüppab taksosse, karjub natuke taksojuhi peale ja nad sõidavad kummide vilinal minema. Raul läkitab mõttes palve Odini poole ja ootab edasi.

Tundub, et Odin aitab. Poolteist tundi peale ootamise algust läheneb lennujaama ekspressbussi mis jääb seisma, uksed avanevad ja inimesed tulevad välja. Raul krabab oma pagasikotist ja tahab just bussi peale astuda kui buss läheb põlema ning paks suits tuprub bussi mootorist välja. Ümbruses ringi tsillinud  autojuhid krabavad tulekustutid, pritsivad vahtu bussi mootorisse ja karjuvad. Kui vaht saab otsa, siis lihtsalt seisavad ja karjuvad. Suits meelitab ligi kõiki ümberkaudseid, kes tulevad, vaatavad ja alustavad karjumist.

Rauli lennuni on jäänud veel tund ja veerand, kui ette veereb uus buss. Raul astub bussi, tahab osta piletit, aga ei saa - bussijuht on tagumise ukse kaudu juba välja kablutanud, läinud põleva bussi juurde ja karjub seal koos teistega. Vahepeal lööb suitsevat mootorit jalaga ka.

Veerand tundi läheb kuni bussijuht astub bussi, põrnitseb mornilt oma natuke suitsevaid kingi ja hakkab sõitma. Paraku tuleb tal vahepeal telefonikõne, nii et roolist hoiab ta kinni ainult ühe käega. Parajasti kui raul mõtleb, et asi polegi nii hull, tuleb välja, et bussijuhil on ka teine telefon mis parajasti helisema hakkab, nii et bussijuht haarab rooli põlvede vahele ning roolib mööda Malta kitsaid tänavaid, karjudes korraga mõlemasse telefoni. Raul sulgeb silmad, kuid vastutulevate autode meeleheitlikku tuututamist ei õnnestu kuidagi välja blokkida.

Imekombel elusalt lennujaama jõudnud, on raulil täpselt pool tundi aega check-ini ja lennukile jõudmise jaoks. Raul vaatab et kõik on väga bro, kuna check-ini letis on kolm ilusat tüdrukut kes kõik paistavad igavlevat. Igav, muidugi, on neil täpselt nii kaua kuni raul nendeni jõuab, kuna siis kostab kusagilt eemalt karjumist, kõik kolm tüdrukut tõusevad nagu kokkulepitult püsti ja jooksevad minema ning eemal kostev karjumiskontsert täieneb veel kolme hääle võrra.

Raul, alistudes saatusele, keerab oma kohvri ümber, istub selle peale ja jääb ootama kuni tüdrukud on hääle kähedaks karjunud ja tagasi tulevad. Kui tüdrukud  lõpuks tagasi on ja kiirustades rauli checkinni ära teevad ja raul pääseb läbi turvakontrollist ja väljalend viibib ning raul seetõttu imekombel viimasel hetkel ka lennukile jõuab, siis on ta umbes sama emotsionaalne nagu paekivi, kuna, ilmselgelt, Murphy on võtnud rauli reisimised väga tugeva tähelepanu alla ning võimalike probleemide pärast muretsemine oleks lihtsalt tühi töö ja vaimu närimine.

Kui see on mingi indikaator sellest, kuidas hakkab toimuma meie Aasia-reis, siis mul on oma reisikaaslastest natuke kahju.

PS. Nimetatud postitus sai kirjutatud ja postitatud Riia lennujaamas oodates lendu Tallinna. Natukene peale postitamist anti teada, et tehniliste probleemide tõttu on lend Tallinna tühistatud.

Kommentaarid